zaterdag 5 juni 2010

Een houtkachel lijkt ons wel wat!

Nou willen we al jaren een houtkachel, maar ik weet niet of dat nou zo verstandig is! Zie je, ik hou nou eenmaal van veranderen, (what else is new?) en doe dat eigenlijk nog met de regelmaat van de klok ook! Maar die houtkachel lijkt ons toch ook wel heel fijn, vooral met de kerstdagen is dat erg leuk natuurlijk. Ik ben namelijk ook nog eens een echte kerst-freak, niet een klein beetje, nee een hele echte!!! En om het uit te proberen dat die houtkachel altijd op dezelfde plek moet staan hebben we, van een oud buik-meidenkastje een open haard gemaakt.... jazeker, de kast op de foto hierboven!
De la is dicht gesmeerd, want ja dat zit ook niet in een houtkachel, hooguit om het as weg te halen en dan zit die zeker niet boven het vuur, haha! En, niet heel onbelangrijk... die tv, dvd-speler, stereo installatie en WII waar man en kind zo gek van zijn, wil ik absoluut niet in het zicht hebben dus die moeten weg worden gewerkt! Die past perfect op de plek waar normaal de kachelpijp zit achter die koof!

Deurtjes ervoor, leuk met een hartje uitgezaagd, en een stukje stof erachter. Wat steentjes uit de tuin erin voor de échte look. En eerlijk gezegd, ben ik helemaal niet ontevreden over het resultaat!!! En hij brandt ook nog, op bio-ethanol.
Het mag dan nog helemaal niet kerst zijn, en gaan we eerst eens heerlijk genieten van een heerlijk warme zomer (hoop ik), maar hij kan maar vast staan en tot nu toe hebben we hem heel af en toe al gebrand.

Een hele fijne zondag!!! Groetjes Susan!

7 opmerkingen:

 1. Oww helemaal te gek zeg,hoe krijg je het verzonnen en dit is nou zo geweldig van het bloggen,wat een inspiratie je van elkaar krijgt,ik vind het er echt prachtig uit zien en groot gelijk,je kan het maar vast hebben ;-) voor morge een fijne zondag,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Susan, wat mooi gemaakt zeg. Zit je tv in die kast dan? Ben benieuwd hoe je nu tv kijkt.Al is het natuurlijk te mooi weer om binnen te zitten.

  fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw.....echt helemaal te gek zeg.....wat een idee! Echt heel mooi geworden. Fijne zondag, gr Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw dit is leuk zeg!wat een idee !leuk ook met die hartjes in de deurtjes.
  Jij zit er in ieder geval sfeervol bij haha.
  Vraagje ....heb jij je stoel bij de ikea vandaan?en er een losse hoes bij gekocht want ik zie ;m in het rose maar ook in het wit ..of zie ik dat verkeerd?
  Wij zijn van de week ook voor een nieuwe bank wezen kijken bij de ikea en die lijkt daar wel op die stoel ook ,maar nu gingen we voor een kleur maar die is helaas niet meer verkrijgbaar.
  Dus nu zijn we aan het twijfelen voor de kleur welke nemen we ...?grijs?beige?rise vind ik super maar me mannetje niet helaas en wit vinden we geweldig maar lijkt me niet praktich met 2 kids en een kat (zooo besmettelijk,dus dat gaat m niet worden)
  zucht...

  Groetjes San.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er superleuk uit, wat 'n idee!

  Groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi mop,

  Je foto's zien er weer super leuk uit.
  Ik heb er natuurlijk al van mogen genieten.

  Dikke knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWWW
  wat een goed idee!! en wat mooi gemaakt!
  En bedankt want nu krijg ik ook weer allerlei ideeen en hoe ga ik dat nou weer brengen aan manlief?

  Lieve groetjes en een gezellig weekend
  Tamar

  BeantwoordenVerwijderen