zaterdag 31 juli 2010

Home Sweet Home!!!

Wat is het toch heerlijk om op vakantie te gaan, maar ik vind het na 2 weken in een caravan nog heerlijker om weer gewoon thuis te zijn!!! Wat lijkt je huis dan ontzettend groot!!!

What a joy it is to go on holiday, but i think after two weeks in a caravan, it is glorious to just be home!!! Your home seems so tremendously!!!
Alle hortensia's, die voor de vakantie nog in knop stonden, staan nu in volle bloei!!!

All hydrangeas, all still in bud before i went on holiday, are now in full bloom!!!

Natuurlijk had ik ook wat te freubelen meegenomen...

Of course, i had taken some tinkering....
Omdat er in friesland zelden rommelmarkten werden gehouden, ben ik naar Sil's Home geweest, in Donkerbroek, met Marco en Sterre, en daarna nog een keer met mijn moeder, wat hebben ze daar prachtige dingen!!!

Because flea markets are held in Friesland rarely, i went to Sil's Home, in Donkerbroek, with Marco and Sterre, and then again with my mom, what a wonderful things, they have!!!




Maar mijn hart gaat toch het meest uit naar kringloopwinkels, waar het nog heel goed betaalbaar is, ik ben met een koffer vol spullen thuis gekomen!

But i prefer charity shops, where it is much cheaper, i came home with a suitcase full!!!
De bovenste koffer is mijn nieuwe aanwinst!!!

The upper trunk is my latest acquisition!!!

Ik heb meteen mijn buffetkast in de huiskamer ge-restyled... met allemaal recente aankoopjes, inclusief het nieuwe uit Friesland...

I immediately restyled my sideboard in the living room, with all recent purchases, including my stuff from Friesland...


En waarom zelf borduren als je het ook zo kunt kopen? Voor de vakantie had ik de roosjes, die ik van mijn moeder had gekregen, te drogen gehangen. Nu kan ik er mee decoreren!

Why self stitch, if you also can buy ready made? Before i went on holiday, i had the roses that i received from my mom, hung to dry, so now i can decorate with it!
En dit Bijbeltje kon er ook nog wel bij worden gevoegd, samen met het kruisje met jezus!!!

This bible could also be attached to, like the cross with jesus!!!


Een heel fijn weekend, A very nice weekend,

Kus Susan!!!

vrijdag 16 juli 2010

Een kijkje in onze slaapkamer! / A peek into our bedroom

Onze slaapkamer hebben we nu ondertussen alweer 3 jaar terug verbouwd, maar hij verveeld nog steeds niet...

Following the renovation, 3 years back, we're still very happy with our bedroom...
We hebben een prachtig antiek frans spijlenbed staan, hij is maar 1.40 meter breed maar wij vinden dat ruim genoeg, we hebben tenminste nooit ruzie om het lits-jumeaux dekbed wat we erop hebben liggen...

There is a beautiful antique french bed, it's only 1.40 m wide, but we find it sufficient, at least we never fight over the twin comforter we need to share...
Mooie antieke kasten voor onze kleding,

Beautiful antique cupboards voor our clothes,
Een nacht-tafeltje in plaats van een kastje...

A little table instead of a nightstand...
uiteraard hebben we overal kaarsjes, omdat we daar zo van houden... L'Amour!!!

Off course, we have candles everywhere, because we love it so much... L'Amour!!!
Onze handdoeken hangen al klaar...

Our towels are hanging...
Want ja, jullie zullen het vast al zien....

Because, you've probably already seen...

We hebben ook nog zo'n heerlijk gietijzeren bad in onze kamer staan, waar het heerlijk in vertoeven is na een lange dag werken of als we er gewoon zin in hebben!!!

We also have a wonderful iron bath in our bedroom, where to relax after a long day at work, or if we just feel like to!!!


Een heel fijn weekend!!!/ Have a nice weekend!!!

Dikke kus Susan./ Big kiss Susan.

woensdag 14 juli 2010

Een mooi bosje rozen van mijn moeder!!!

Vorige week kwam mijn moeder een bakkie doen en nam voor mij dit bosje rozen mee!!! Zo lief vind ik dat!!! Nu kunnen mijn moeder en ik moeilijk voorbij dit kleurtje rozen lopen zonder ze altijd mee te nemen, we vinden de kleur zo bijzonder, dat oude roze...
Marco heeft een volkstuintje, waar hij dagelijks te vinden is! Al vindt hij de bloemkool en brocolli mislukt, we eten zowat elke dag sla, zoveel heeft hij er neer gezet. De aardbeien, die we elke dag vers eten, doen het goed, de pompoenen groeien gestaag, de courgettes en komkommers zijn heerlijk!!!! En ik heb een klein hoekje van hem gekregen voor mijn eigen pluktuintje waar ik al aardig uit geplukt heb...
Zo fijn vind dat, zo'n mooi veldboeketje op tafel!!!

Dikke kus Susan.

zondag 11 juli 2010

Heerlijk, leven in de tuin!!!

Zou het dit jaar dan echt gaan lukken??? De hele zomer mooi weer? Dat lijkt me toch heerlijk!!! Vandaag was echt een buiten dag, lekker fietsen, lekker in de tuin zitten... we zijn zo vrij geweest om het oude ledikantje, wat in Sterre's kamer stond, in de voortuin te zetten! En daarna hebben we ons tegoed gedaan aan een heerlijk koel roséétje, echt genieten!!!
De annebelles staan weer heel mooi in bloei, wat hebben die toch een mooie fijne bloem, ik ben er al jaren verliefd op!


In de achtertuin bloeit de endless summer er lustig op los, op iedere steel zit een mooie blauwe bloem! En ook heel decoratief is vooral die bal die Sterre in de bloembak heeft gelegd... grrr

Maar ik moet toch nog een klein beetje geduld oefenen met de hortensia's bij de achterdeuren, die staan wel volop in knop maar nog niet in bloei...

De annebelles weer wel en daar genieten we dan weer van, en Sterre... die vind het zwembad natuurlijk het aller-belangrijkst!!!

Geniet maar lekker van het heerlijke weer en een dikke kus!!!

Susan!

zaterdag 3 juli 2010

Grote Schatten...!!!

Soms kom je grote schatten tegen als je het het minst verwacht, want zo liep ik van de week op de rommelmarkt bij ons in het dorp, waar ik eigenlijk zelden iets tegen kom wat ik heel graag wil hebben maar deze week zat ik in de prijzen... ik kwam dit mooie beeld tegen voor heel weinig!!! Ik weet nog niet of ik het nou wit moet maken of zo moet laten...
en samen met het beeld kwam ik deze grote rozenkrans tegen!!! Hij is heel lang, ik heb het wel 2 keer om de haak moeten hangen!
En dat smaakte natuurlijk naar meer... ik toog meteen naar het kerkje waar ik zo graag kom, en kwam deze leuke spaarpotjes tegen die ik op Sterre's kamer ga zetten!
Het zijn hele oudjes, het verf bladdert er hier en daar wat af maar dat geeft de spaarpotjes weer hun charme, vind ik!
Deze oude ladder heb ik verleden jaar in Oosterwolde op de kop getikt, en die heeft al heel wat plekjes in huis gehad maar van de week heb ik hem bij mijn bank neer gezet...
met een oud zakdoekje en tafelkleed eroverheen!!! De kruk hier beneden heb ik als tafeltje in gebruik, en wil ik eigenlijk ook nog wit schilderen, maar zo met het oude dienblad erop staat het ook weer leuk!!!
Een fijn weekend nog!!!

Dikke kus Susan!